Lite om

Oss

Svensktillverkad Interiör & Konsthantverk

Vår verksamhet består av ett antal av oss formgivna produkter för utsmyckning av trädgård, lek och interiör, vilka vi själva tillverkar på kundorder. Vi utför även uppdrag för framtagning av unika föremål med inslag av både form och teknik. 

CraftByUs agerar din utvecklingspartner för ídeér och föremål. Vår kunskap inom form, design och pic-programmering i kombination med prototypbyggen i egen verkstad och syatelje ger ett kostnadseffektivt helhetsgrepp åt den lilla prototypen.

CraftByUs även servar, renoverar, bygger och modifierar gitarrinstrument samt spelar levande gitarrmusik till minglet, trädgårdsfesten eller företagseventet till en lugn och behaglig bakgrund.

VI

på CraftByUs 

CraftByUs Sweden AB är ett familjeägt svenskt aktiebolag.

VD Anki Mossberg

saxar ut tyg och syr på sin overlock. Anki når du även på 0737-084668

Uffe Mossberg

ritar och bygger med trä, metall och plast. 

våra

Regler & Villkor

Allmänt

Hos CraftByUs har vi ingen lägsta ordersumma . Alla beställningar är lika välkomna förutsatt att du själv fyllt 18 år. CraftByUs följer konsumentköplagen och distanshandelslagen.

Bolagsinformation

CraftByUsWebshop bedrivs juridiskt av CraftByUs Sweden AB med organisationsummer 559014-5990. Företaget har FA-skattesedel och följer svensk lagstiftning. VAT - nummer SE559014599001.

Pris

Moms ingår i priset med 25% på våra produkter. CraftByUs förbehåller sig rätten att genomföra prisändringar och reserverar sig för eventuella tryckfel samt slutförsäljning. Vi gör vårt bästa för att webbutiken ska vara uppdaterad. Dock reserverar vi oss vid att vissa varor kan ta slut. Vi kontaktar dig om detta uppstår.

Betalning

Skriv några rader och tala om vad som avses. Vi kollar därefter lagersaldo och kontaktar er per e-post där vi kommer överens om en betalningsrutin och leverans. Köp sker via bankgiro eller Swish.

Vi kan erbjuda våra företagskunder betalning via faktura. För mer information kontakta Anki, 073-07084668 eller maila anki.mossberg@craftbyus.com

Force Majeure

CraftByUs Sweden AB, är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenhet har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheter försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet anses vara bl. a myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelser av större omfattning. I force majeure ingår också att myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner, varning, försäljningförbud etc.

Tvist

Vi strävar alltid efter att våra kunder ska vara nöjda med de varor och tjänster som vi tillhandahåller. Därför har vi som princip att i första hand lösa eventuella oenigheter genom att komma överens om en lösning som gynnar båda parter. Vi följer ARN:s rekommendationer.

Reklamation
Ibland blir det fel och då är det viktigt att du kontaktar oss direkt för en lösning.
Skicka ett epostmeddelande till anki.mossberg@craftbyus.com

Observera! Skicka aldrig tillbaka något utan att kontakta oss först!

Felaktig leverans
Har du fått fel vara eller saknar något du beställt skickar vi dig rätt vara direkt (i mån av lager) eller återbetalar det vi inte har levererat. Ev. felaktigt skickad vara skickas tillbaka till CraftByUs Sweden AB mot ersättning för utlägg.

Garanti
Sedvanliga garantiregler enligt konsumentköplagen gäller vid köp från CraftByUs Sweden AB. Vid retur av en produkt som omfattas av garanti bekostar kunden frakten.

Ångerrätt och byte

Vår målsättning är att du ska vara nöjd med köp gjordahos oss. Du kan lugn och ro känna efter hemma om du är nöjd med dina varor. Om så dock inte är fallet så har du genom distans- och hemförsäljningslagen rätt att ångra och returnera ditt köp i 14 dagar från det att du fick varan i din besittning (ångerrätt och ångerfrist). Ångerrätten vid öppet köp gäller endast om produkten returneras i orginalförpackning med tillhörande skyddsemballage samt i väsentligt oförändrat skick. Självklart får förpackningen brytas och produkten varsamt testas. Du som kund står själv för returfrakten. Varan returneras snarast och efter att du meddelat oss att du ångrar ditt köp. Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan så återbetalar vi varans värde till dig, så snart som möjligt. Observera vid återsändning till oss är du betalningsansvarig om varan skadas eller kommer bort. Spara ditt inlämningskvitto.

VIKTIGT! Kontakta oss alltid via email för vidare instruktioner innan du skickar tillbaka varan. Ange ordernummer och varan du önskar returnera eller byta.

Returadress:

CraftByUs Sweden AB
Nämndemansvägen 4
246 30 LÖDDEKÖPINGE


VÅR

Integritetspolicy

A. Introduktion
 1. Våra hemsidebesökares integritet är väldigt viktig för oss, och vi är fast beslutna att skydda den. Denna policy förklarar vad vi gör med dina personliga data.

 2. Hemsidan använder sig av kakor.

B. Erkännande
Detta dokument skapades med en mall från SEQ Legal (seqlegal.com)
och ändrades av CraftByUs Sweden AB (www.craftbyus.com)

C. Insamling av personlig information

Följande typer av personlig information kan samlas in, lagras och användas:

 1. information som du anger när du registrerar dig på vår hemsida, till exempel din e-postadress;

 2. information som har att göra med allt du köper, tjänsterna du använder eller transaktioner som du gör via vår hemsida, inklusive ditt namn, telefonnummer, din adress, e-postadress. 

 3. information i alla former av kommunikation som du skickar till oss via e-post eller vår hemsida, inklusive dess innehåll och metadata;

 4. all annan personlig information som du skickar till oss.

Innan du lämnar ut en annan persons personliga information till oss behöver du ha den personens samtycke till att den personliga informationen både utlämnas och behandlas i enlighet med denna policy

D. Användning av din personliga information

Personlig information som skickas till oss via vår hemsida kommer att användas för de syften som anges i denna policy eller på de relevanta sidorna på hemsidan. Vi kan använda din personliga information för följande:

 1. att skicka varor som du har köpt via vår hemsida till dig;

 2. att leverera tjänster som är köpta via vår hemsida;

 3. att skicka kontoutdrag, fakturor och betalningspåminnelser till dig och samla in betalningar från dig;

 4. att skicka kommersiell kommunikation som inte är i marknadsföringssyften;

 5. att skicka e-postmeddelanden som du specifikt har begärt;

 6. att hantera förfrågningar och klagomål från eller om dig angående vår hemsida;

 7. att hålla vår hemsida säker och förebygga bedrägerier;

 8. att bekräfta ditt samtycke av vår hemsidas användarvillkor (inklusive övervakning av privata meddelanden som skickats via vår hemsidas privata meddelandetjänst); samt

Om du skickar personlig information för publicering på vår hemsida, kommer vi att publicera och på annat sätt använda den informationen i enlighet med det tillstånd du ger oss.

Vi kommer inte att överlämna din personliga information till tredje part för deras eller någon annan tredje parts direkta marknadsföring utan ditt uttryckliga medgivande.

E. Utlämning av personlig information

Vi kan lämna ut din personliga information till någon av våra anställda, styrelseledamöter, försäkringsbolag, professionella rådgivare, ombud, leverantörer eller underleverantörer som är rimligt nödvändigt för de syften som anges i denna policy.

Vi kan lämna ut din personliga information till alla medlemmar i vårt bolag som är rimligt nödvändigt för de syften som anges i denna policy.

Vi kan utlämna din personliga information:

 1. i den mån vi är skyldiga att göra det enligt lag;

 2. i samband med pågående eller framtida domstolsförfaranden;

 3. för att upprätta, utöva eller försvara våra juridiska rättigheter (inklusive att lämna ut information till andra i syfte att förebygga bedrägerier och förminska kreditrisken);

 4. till köparen (eller den blivande köparen) av alla företag eller tillgångar som vi är i process (eller överväger) att sälja; och

 5. till alla personer som vi rimligen anser att kan begära av domstol eller annan behörig myndighet att vi lämnar ut den personliga informationen om, enligt vår rimliga mening, en sådan domstol eller myndighet rimligen skulle kunna beordra att vi utlämnar den personliga informationen.

Vi kommer inte att lämna ut din personliga information till tredje part förutom i de fall som anges i denna policy.

F. Bevarande av personlig information

 1. Detta avsnitt F beskriver våra policyer och förfaranden för datalagring, som är utformade för att se till att vi följer våra juridiska skyldigheter angående lagring och radering av personlig information.

 2. Personlig information som vi behandlar för något syfte eller syften kommer inte att förvaras längre än vad som är nödvändigt för det syftet eller de syftena.

 3. Oavsett övriga bestämmelser i detta avsnitt F, kommer vi att behålla dokument (inklusive elektroniska dokument) som innehåller personuppgifter:i den mån vi är skyldiga att göra det enligt lag;om vi tror att handlingarna kan vara relevanta för pågående eller framtida domstolsförfaranden; ochför att upprätta, utöva eller försvara våra juridiska rättigheter (inklusive att lämna ut information till andra i syfte att förebygga bedrägerier och förminska kreditrisken).

G. Din personliga informations säkerhet

 1. Vi kommer att vidta rimliga tekniska och organisatoriska försiktighetsåtgärder för att förhindra förlust, missbruk eller ändring av din personliga information.

 2. Vi kommer att lagra all personlig information som du tillhandahåller på våra säkra (lösenords- och brandväggsskyddade) servrar.

 3. Du medger att informationsöverföring via internet i sig är osäkert, och vi kan inte garantera säkerheten för data som skickas via internet.

H. Ändringar

Vi kan uppdatera denna policy då och då genom att publicera en ny version på vår hemsida. Du bör kontrollera denna sida emellanåt för att se till att du förstår eventuella ändringar i denna policy. Vi kan meddela dig om ändringar av denna policy via e-post eller via vår hemsidas privata meddelandesystem.

I. Dina rättigheter

Du kan be oss att ge dig all personlig information vi har om dig; tillhandahållande av sådan information kommer att omfattas av följande:

 1. betalning av en avgift på 25 kr.

 2. tillhandahållande av lämpligt bevis på din identitet. Vi accepterar vanligtvis ett foto av ditt pass som har certifierats av en notarie, plus en kopia av en samhällsserviceräkning som visar din aktuella adress.

Vi kan undanhålla den personliga information som du begär enligt vad som tillåts enligt lag.

Du kan när som helst be oss att inte behandla din personliga information för marknadsföringsändamål.

I praktiken kommer du vanligtvis att antingen uttryckligen acceptera vår användning av din personliga information för marknadsföringsändamål, eller så kommer vi att ge dig möjligheten att välja bort användningen av din personliga information för marknadsföringsändamål.

J. Tredje parts hemsidor

Vår hemsida innehåller hyperlänkar till och detaljer om tredje parts hemsidor. Vi har ingen kontroll över, och är inte ansvariga för, tredje parters sekretesspolicyer och praxis.

K. Uppdatering av information

Låt oss veta om den personliga information som vi har om dig behöver korrigeras eller uppdateras.

L. Kakor

Vår hemsida använder kakor. En kaka är en fil som innehåller en identifierare (en sträng med bokstäver och siffror) som skickas av en webbserver till en webbläsare och lagras av webbläsaren. Identifieraren skickas därefter tillbaka till servern varje gång webbläsaren begär en sida från servern. Kakor kan antingen vara “ständiga kakor” eller “sessionskakor”: en ständig kaka lagras av en webbläsare och förblir giltig till det angivna utgångsdatumet, såvida den inte raderas av användaren innan utgångsdatumet; en sessionskaka, å andra sidan, kommer att gå ut i slutet av användarsessionen, när webbläsaren är stängd. Kakor innehåller vanligtvis inte information som personligen identifierar en användare, men personlig information som vi lagrar om dig kan vara länkad till informationen som är lagrad i och erhållen från kakor. {VÄLJ KORREKT FORMULERING Vi använder endast sessionskakor / endast ständiga kakor / både ständiga och sessionskakor på vår hemsida.}

 1. Nedan anges namnen på de kakor vi använder på vår hemsida och de syften som de används för:vi använder Google Analytics och Adwords på vår hemsida för att känna igen en dator när en användare  spårar användare när de bläddrar på hemsidan / möjliggör användning av en kundvagn på hemsidan / förbättrar hemsidans användbarhet / analyserar användningen av hemsidan / administrerar hemsidan / förhindrar bedrägerier och förbättrar hemsidans säkerhet / anpassar hemsidan för varje användare / målannonser som kan vara av särskilt intresse för specifika användare / beskriv syfte(n)};

 2. De flesta webbläsare låter dig vägra att acceptera kakor – till exempel:i Internet Explorer (version 10) kan du blockera kakor med hjälp av inställningarna för att upphäva kakhantering genom att klicka på “Verktyg”, “Internetalternativ”, “Sekretess” och sedan “Avancerat”;i Firefox (version 24) kan du blockera alla kakor genom att klicka på “Verktyg”, “Inställningar”, “Sekretess & säkerhet”, välja “Anpassad innehållsblockering” och klicka på “Alla kakor”; ochi Chrome (version 29) kan du blockera alla kakor genom att öppna menyn “Inställningar” och klicka på “Inställningar för webbplatsen” under “Sekretess och säkerhet” och sedan avmarkera “Tillåt att webbplatser sparar och läser cookiedata”.

Om du blockerar alla kakor kommer det att ha en negativ inverkan på många hemsidors användbarhet. Om du blockerar kakor kommer du inte att kunna använda alla funktioner på vår hemsida.

 1. Du kan ta bort kakor som redan har lagrats på din dator – till exempel:i Internet Explorer (version 10) måste du manuellt ta bort kakor (du kan hitta instruktioner för att göra det på http://support.microsoft.com/kb/278835 );i Firefox (version 24) kan du ta bort kakor genom att klicka på “Verktyg”, “Inställningar”, “Sekretess & säkerhet” och sedan välja “Rensa data” under “Kakor och webbplatsdata”; ochi Chrome (version 29) kan du ta bort alla kakor genom att öppna menyn “Inställningar” och klicka på “Rensa webbinformation” under “Sekretess och säkerhet”.

 2. Tar du bort kakor kommer det att ha en negativ inverkan på många hemsidors användbarhet.